Followers

Sunday, 28 July 2013

Adik....Risaunya hati ibu...

 
#macam biasa..pic dari GOoglE..hihi#
Hai..:)
Salam ramadhan yg ke 19..tinggal berapa minggu je lagi kita bakal menyambut kedatangan bulan syawal yg mulia..bagaimana dengan persiapan sahabat2 blogger Reen thun nie..mesti ada yg da siap awal2..dan pasti ada juga yg baru nak mula membuat persiapan kan..Macam Reen..semalam baru dapat membeli baju raya untuk anak2..cuma tinggal baju kurung dan tudung untuk anak dara tunggal Reen tu..dan juga kasut je untuk semua anak2 Reen.Baju raya untuk Reen dan suami pun tak beli lagi..apepun yg penting..Reen dan suami da siapkan untuk anak2 dulu..tu yg paling utama dan lega rasa hati bila da selesai sikit2...kiranya kalau nak cerita bab persiapan raya yg Reen da buat..kiranya baru 40% lengkapla..hihi..
Sebenarnya bukan persiapan raya topik utama Reen kali nie..tapi just nak cerita..waktu Reen bangun bersahur pagi nie..bila da selesai bersahur..Reen pergi melihat anak2 Reen yg sedang tido..macam si abang dan sikakak..lepas je bersahur..apelagi sambung mimpi lagilaa..Then Reen lihat abang chik dan adik..mereka juga lena dibuai mimpi indah mereka..Tapi..bila Reen nak perhatikan kt muka adik..baru Reen perasan yg dari hidungnya ada melekat kesan2 darah yg da kering..Mulala hati nie risau..dan bertambah2 risau dan bimbangnya bila terpandangkan setompok darah melekat pada tilam tempat tidurnya...
Oleh kerana hati dan tak tenang..Reen pun terusla bukak laptop Reen..search kt google tentang masalah nie..dan dari apa yg Reen dpt..Alhamdulillahla..mengikut apa yg Reen da baca..itu perkara biasa bg kanak2 lelaki..itu mungkin disebabkan kerana terlalu penat @ panas dalam..tak perlu risau sangat..melainkan kalau da kerap sangat hidungnya berdarah..barula refer ke klinik atau hospital...
Andai kata benar disebabkan oleh penat..dan bukan disebabkan masalah penyakit lain yg serius..syukurla pada Nya..tapi kalau tengok pada kelasakannya semalam ketika membawanya membeli belah kt shopping complex semalam...memang tak hairanla kalau darah hidungnya tu disebabkan kepenatan..memang dia tak duduk diam..nak ukur baju dan seluarnya pun sampai berpusing2 nak mengejarnya..tu belum lagi dengan abg2 dan kakaknya punya karenah....memangg sangat menduga kesabaran..hihi~
Apapun..Reen selalu berdoa padaNya..mudah2an biarlah Reen sekeluarga akan selalu diberikan kesihatan tubuh badan yg sihat walafiat nanti...Amiin.....

7 comments

28 July 2013 at 07:30

amin ya Allah ,mudah mudahan anak2 kak reen sehat selalu... mungkin anak akak penat sangat tu :) semoga Allah permudahkan segala urusan akak sekeluarga

28 July 2013 at 07:46

In Shaa Allah Acik..mudah2an..thanks..:)

28 July 2013 at 08:59

selamat berbuka puasa reen. haha.

28 July 2013 at 09:43

@cimie hihi..amboiii..awalnye ucap selamat berbuka puase nie Cimie..hihi..pepun..thanks ..:)

28 July 2013 at 21:11

anak dara kathy yang umo 12 tahun pun selalu berdarah hidungnya sis...

30 July 2013 at 18:50

@Kathy Rbain ohh..ye ke Kathy..ada yg cakap sbb panas dalam..apepun mudah2an x serius ..kan..:)

Post a Comment