Followers

Friday, 19 July 2013

Bizi punye pasal la nie...

Hai..selamat pagi ..:)
Sebelum tu Reen nk ucapkan selamat berpuasa untuk hari yg ke 10..dan juga salam jumaat buat semua rakan2 blogger Reen..semoga puasa hari nie dapat kita laksanakan dan hadapi dgn pnuh kesabaran nnti..k..:)
Wah...rasanya da lama sungguh Reen tak bukak blog reen nie..dan updates en3..dan tak menziarah kawan2 kan..hihi..sebenarnya bukan sbb ape..tapi Reen sibuk sangat..bukanlah sibuk sbb ape pun..cume reen sibuk sbb tolong mak mertua reen gulung popia mini untuk dijual..walaupun tempahan tak berapa banyak..tp bila da bercampur dengan tugasan2 lain..memang bertambah2 sibukla jadinya..hihi..inipun da terlanjur Reen bukak laptop untuk mengintai2 resepi kuih raya..tibe2 hati nie rasa rindu pulak dekat blog nie..so apelagi..jengukla sekejap..hihi~
Nak cerita bab persiapan raya pulak..hihi..Persiapan raya Reen tahun nie pun masih belum ada apepun..cume sempat tempah baju melayu untuk ank2 bujang Reen je..anak dara Reen punya baju raya pun tak sempat nk belikan lg..itulah cadangnya bila encik suami gaji hujung bulan nie In sha Allah baru kami akan mula buat persediaan untuk raya...
Diam tak diam pun da 10 hari kita puasa kan..dan ini bermakna tinggal lebih kurang 20 hari je lagi untuk kita menyambut kedatangan syawal yg mulia kan..dan dalam masa tula jugak yg tinggal untuk kita mengemas rumah..buat kuih..nak hias rumah ke dan ape jela..betul tak..maklumlah raya pun setahun sekali..so mestilah nak terasa kemeriahan tu..hihi..
Oklah..Reen nk stop dulu k..In Sha Allah..ada masa yg terluang..Reen akan kembali untuk update en3 terbaru..

# Sebelum terlupa..buat semua rakan2 blogger Reen yg sudi menjenguk..dan menjadi follower blog Reen nie..Reen ucapkan terima kasih banyak2 buat semua..In Sha Allah..bg mereka yg Reen belum sempat menjenguk ke blognya dan jd follower mereka balik..nnt ada masa Reen akan singgah ok..
Dan buat rakan2 blogger Reen yg lain juga..yg sudi ajak Reen untuk join apepun segmen..Reen mohon keampunan dan kemaafan ya..andaikata Reen tak sempat nak menyertainya..lain masa jika dizinkan Allah Reen akan cuba sertai juga nanti..k...:)
Dan juga jika ada kelapangan..Reen akan cuba untuk blogwalking dan bertandang ke blog kalian nnt..ok..hihi..:))

13 comments

19 July 2013 at 09:29

BW jgn x BW.. hehe

19 July 2013 at 09:39

@ejulz hihi..tunggu masa yg sesuai nnt..skrg bw jugak..tp mane yg sempat je..hihi~

19 July 2013 at 10:20

samalah kita kak reen, busy jer manjang sejak bulan Ramadhan ni.... takper... pelan2 kayuh untuk BW tu... In Shaa Allah nanti complete juga...

19 July 2013 at 10:26

@Farah Waheda Wahid hihi..tula Farah..in shaa Allah pas raye kot baru dpt bw betul2..hihi~:)

19 July 2013 at 11:17

xpe sis..biasa la bulan2 puasa ni..sangat2 kekangan masa kan..like me too.. :)

19 July 2013 at 11:59

sekejap je kan masa berlalu...

19 July 2013 at 12:13

salam jumaat&salam ramadhan # 10

19 July 2013 at 12:37

@Sya Mimie betul tu Mimie..maklumla setahun sekali sambut raya..msti byk persiapan yg nk dibuat walaupun ala kadar je..:)

19 July 2013 at 12:38

@Bahrain Ramlan betul tu..diam x diam nak nak menghampiri syawal..:)

19 July 2013 at 12:38

@fairus mohamad noor terima kasih ya M3H..:)

19 July 2013 at 13:04

selamat berpuasa kak :) slow2 je blogwalking tu :)

19 July 2013 at 13:24

patut la lama tak update entri..selamat berpuasa sis...

19 July 2013 at 16:44

salam ramadhan n happy bw ^^

Post a Comment