Followers

Sunday, 19 May 2013

Kenapa masih ditingkat yg same??

Hai..:)
  
#Gambar hiasan..bukan tempat sebenar..credit to GOOGLE#

Baru-baru nie Reen ada menonton cerita kt astro channel 131..ceritanye mmg agak seram jugak..ianya mengisahkan sebuah lif *alamak betul ke ayat tu?hentam la ye..hihi yg misteri dimana setiap LELAKI yg menaikinya akan mati dibunuh oleh roh seorang wanita...lebih kurang cmtula citenye..hihi..
Tapi..Reen bukan nk story psl cerita yg Reen tonton tu..tapi pengalaman seram Reen sendiri yg berlaku ms Reen naik lif...Sebenarnya kisah nie da lama berlaku..dalam tahun 2001~2002 la rasenye..(time tu masih berstatus anak dara..hihi) Camni al kisahnya....
Masa tu Reen da janji dengan 2 orang kawan Reen nie nak pergi ke bandar..mmg selalu jugakla bile time gaji Reen dan member2 Reen suke berjalan2 sambil cuci mate .sambil2 tu cuci poket jugak..hehe...Then masa hari kjadian tu..Reen dan member2 Reen nie pergi ke Jabatan Pendaftaran Negara sbb salah sorang dr member Reen nie ada masalah dgn kad pengenalannye...Lepas da selesai urusan kt JPN  tu..kitorang pakat la nak pegi main bowling..kebetulan pulak tu tempat bowling yg kitorang pegi tu..member Reen ada saudara yg keje kt situ..so kitorang pun lepakla kt situ...
Nak jadi cerita..sebaik saja kitorang sampai kt tempat bowling tu...tengah2 syok layan bola bowling tu tetibe sorang dr member Reen nie teringat..yg barangnye ada tertinggal kt JPN tu..(kain ela untuk tempah baju ms die bertunang nnt..)apa lg..kelam kabutla member Reen nie ajak Reen dan member sorang lg tu pegi ambik barangnye tu..mujurla pulak..tempatnye tak jauh dr tempat bowling tu..so kitorang pun pegila..
Then..ms kitorang nak naik lif untuk turun..(tempat bowling tu kt tingkat 3..bangunannye ade 8 tingkat)kitorg tekanla button untuk ke tingkat bawah..first tekan..lif tu terus naik ke tingkat 8..kitorang x de pikir ape2...
tekan lg untuk ke bawah..untuk kali yg kedua lif tu naik lg ke tingkat yg same..ms tu da la Reen ber3 je dlm lif tu..pastu plak tingkat 8 tu tingkat atas sekali..keadaannye pun mmg mnyeramkan..da la takde orang langsung..
berselerak dgn sampah sarap..
dan macam bangunan tinggal pulak..Memang seramla keadaan tempat tu..
Bila da jadi mcm tu..kitorang cube lg tekan butang ke bawah..pun same jugak..tetap lif tu naik ke tingkat yg same..ms tu kitorang jgn ckpla takutnye mcmane..sampai hampir2 nk menangis da rasanya...
bayangkan..ms kitorg da rase tingkat tu naik lg..ms pintu lif tu da nk tebuka..kitorg semua berpeluk2 kan dlm lif tu...dlm hati tak putus2 baca ayat2 suci yg sempat dibaca..dan berdoa agar jgn berlaku perkare yg tak diingini..
Akhirnye..kitorang buat keputusan untuk turun balik ke tingkat bowling td...dan ajak saudara member Reen yg keje kt situ..supaya temankan kitorang turun...dan mujurla Lif tu tak buat hal lg..pelik jugak..tp syukurla kitorg da berjaya turun dgn selamat..
Sejak dr kjadian tu..mmg reen serik sangat2 nak masuk tempat tu lg..apetah lg kalau naik lif tu lg..
sampai skrg..kitorang masih tak tahu apa yg sebenarnye berlaku..samaada lif tu yg problem..ataupun mmg sengaja nk mempermain2kan kitorg...dan sampai skrg jugak..bila Reen terpandangkan lif tu...walaupun adakalanya Reen terpakse jugak naik walau bukan tempat yg sama pun...mmg automatik Reen akan teringat balik kisah tu.....

10 comments

19 May 2013 at 11:51

Dia saja nak kacau akak la tu. hihihi

19 May 2013 at 13:27

@Norhaizam Mustaffa..
tula kan..nsib baik x de ape2 makhluk yg x diingini muncul..kalau x pengsan akk dlm lif tu.hihi~

20 May 2013 at 19:51

seram nyer sis...kalau kathy mungkin pengsan..huhuhu..

Allahu Akhbar...seram jugak kisah akak ni..hehe..Alhamdulillah semuanya selamat..
Kekadang kita pun sering terlupa yang 'mereka' jin atau makhluk halus sentiasa wujud disisi kita cuma alamnya jer yang berbeza..moga kita smua berada dalam jagaan rahmat Allah..

20 May 2013 at 21:14

@Kathy Rbain
Kathy..tulaa..nasib akk ade member gak dlm lif tu..kalo sorang x taula pe jd..hihi~

20 May 2013 at 21:15

@Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah
Abak.betul tu.. In shaa Allah...dan Alhamdulillahla xde ape2 yg terjadi mase tu..:)

26 May 2013 at 07:15

Kalau saya jadi akak dh menangis kot. Alhamdulillah, tak jadi apa2 :)

28 May 2013 at 09:43

@Lily RIna
Tula Lily..ms tu mmg da nk nangis da..tp sih leh kuatkan smngat lg..hihi..:)

28 May 2013 at 14:25

datang singgah sini :)

29 May 2013 at 16:37

huuu..itu la juga antara sebab saya tak berapa suka naik lif..huhu.. rasa seram semcam..nasib baik tak ada apa2..

Post a Comment