Followers

Thursday, 4 April 2013

Santai seketika..Harimau yg beriman.

Hai..:)

Kisah ini hanya sekadar untuk suka2 saja tau..tiada kena mengena dengan yg hidup maupun yg mati..ok..hihi..

Pic sekadar suka2..credit to en GOOgLE..hihi

Alkisah... 
Seorang lelaki islam ponteng sembahyang Jumaat. Sebaliknya dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia terhendap2 di dalam semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang lena tidur.

Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu tergelungsur ke dalam jurang. Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke atas batu dan KRAKKKK! Kedua2 kakinya patah. Jangan risau... Ini bukanlah berita buruk OK. Ada lagi... Berita buruknya adalah HARIMAU tadi terus menghambatnya, sedangkan dia dah tak boleh bergerak lagi.
"Ya Allah," doa lelaki tersebut, "Ampunilah dosaku kerana ponteng sembahyang Jumaat berjemaah pada hari Jumaat yang mulia ini... Ampunilah aku ya Allah... Makbulkan hajatku ini... Jadikanlah HARIMAU yang memburuku HARIMAU yang beriman... Tolong ya Allah! Aminnn..."
Tiba2 guruh berdentum! HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan lelaki tadi.
Harimau itu bertukar menjadi seekor harimau yang beriman dan bersopan santun. Sambil menadah kedua2 kaki depannya ke langit... HARIMAU tersebut pun berdoa,
"Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina azzabbannar. Amin!"

##Kisah nie Reen copypaste dr kawan kt facebook..dan kalau andaikata tuan punya cerita nie yg sebenarnye terbace nie..Reen mohon 150 juta kali maaf ye..just nk sharing je..hihi..:))

2 comments

4 April 2013 at 15:42

haha. ade gak harimau cam tu erk ? =D

4 April 2013 at 16:00

kikikii..tula kan..beriman sungguh rimau tu..hihi:))

Post a Comment